Muller Van Severen viert tiende verjaardag met nieuw boek

Muller Van Severen viert tiende verjaardag met nieuw boek

Muller Van Severen. Dialogue

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van Muller Van Severen, wordt een nieuw boek gelanceerd met de titel Muller Van Severen. Dialogue (2021, Walther König). Aan de hand van gesprekken en visuele referenties gaat deze publicatie op zoek naar de oorsprong en de complexiteit van het DNA van het oeuvre van het Belgische ontwerpduo. Curator Jan Boelen verkent hun universum door middel van een reeks interviews met hen, met curator en criticus Beatrice Galilee, en met architecten Arno Brandlhuber en Sam Chermayeff in een boek dat zorgvuldig is vormgegeven door Atelier Sven Beirnaert. Het boek werd gelanceerd op de tentoonstelling '10 Jaar Muller Van Severen. In Dialoog met de Collectie' in Design Museum Gent en zal vanaf eind oktober wereldwijd verkrijgbaar zijn in de boekhandel.

Muller Van Severen, het Gentse ontwerpersduo met internationale faam, viert in 2021 zijn tiende verjaardag. Fien Muller (1978) en Hannes Van Severen (1979) werken sinds 2011 aan een inspirerend oeuvre van meubels en andere objecten op het kruispunt tussen design en beeldhouwkunst. Zij worden beschouwd als een van de meest beeldbepalende ontwerpers van dit moment.

Naast het boek viert Muller Van Severen dit eerste decennium met hun eerste grote tentoonstelling in hun thuisstad Gent. De tentoonstelling '10 Jaar Muller Van Severen. In dialoog met de collectie' opende de deuren op 9 oktober en loopt nog tot 6 maart in Design Museum Gent. Muller Van Severen brengt er een prikkelende dialoog tussen stukken uit de collectie van het museum en hun eigen werk. Daarnaast stellen ze hun parcours voor aan de hand van tien sleutelfiguren die hun pad mee bepaald hebben. Het wordt de laatste tentoonstelling in Design Museum Gent voor het ongeveer twee jaar sluit. Meer info over '10 Jaar Muller Van Severen. In dialoog met de collectie' vind je via deze link.

MULLER VAN SEVEREN. DIALOGUE
Verlag der Buchhandlung Walther und Franz König

TEXT / EDITOR Jan Boelen
BOOK DESIGN Atelier Sven Beirnaert
PUBLISHED IN oktober 2021
FINISHING hardcover canvas
FORMAT 18,5 x 25,5 cm
PAGES 460
ISBN 978-3-96098-972-1
LANGUAGE Engels
PRICE 49,80 €

Vraag een PDF op via [email protected]

OVER MULLER VAN SEVEREN

Beeldhouwer en fotograaf Fien Muller (1978) en beeldhouwer Hannes Van Severen (1979) werken sinds 2011 samen als ontwerpduo Muller Van Severen. Ze wonen en werken in Gent, België.

Het werk van Muller Van Severen is opgenomen in collecties van verschillende musea, zoals Centre Pompidou, Musée des Arts Décoratifs en Centre National des Arts Plastiques (CNAP) in Frankrijk, Vitra Museum in Duitsland, en Design Museum Gent in België. Hun werk wordt gepresenteerd door gerenommeerde galeries, waaronder Galerie Kreo in Frankrijk, Galerie Valerie Traan in België, Andreas Murkudis in Duitsland, en tentoongesteld in Massimo de Carlo in Italië onder anderen. Door de jaren heen hebben ze samengewerkt met een aantal merken, zoals Valerie_Objects, Reform Copenhagen, KASSL Editions, Kvadrat en HAY.

Contacteer ons
Over Muller Van Severen

A creative collaboration that gave rise to a furniture collection by the Belgian duo Fien Muller and Hannes Van Severen