Muller Van Severen lanceert nieuwe reeks ALLTUBES

Muller Van Severen lanceert nieuwe reeks ALLTUBES

Het Belgische ontwerpduo Muller Van Severen lanceert ALLTUBES, een nieuwe serie objecten bestaande uit de herhaling van ronde aluminium buizen. De reeks omvat verschillende kasten, een bank en een stoel en vormt een familie met dezelfde genen maar verschillende karakters. ALLTUBES wordt gelanceerd op Collectible Design Fair in Brussel, is vervolgens te zien op een solo tentoonstelling bij Valerie Traan in Antwerpen, en reist dan naar 'Design ! Muller Van Severen at Villa Cavrois', een expo van Muller Van Severen in de iconische Villa Cavrois in het kader van Lille Métropole 2020 World Design Capital.

ALLTUBES

ALLTUBES is een nieuwe serie objecten bestaande uit de herhaling van ronde aluminium buizen. De reeks omvat verschillende kasten, een bank en een stoel en vormt een familie met dezelfde genen maar verschillende karakters.

Het is de repetitie van deze aluminium buis die in alle objecten terugkomt. Door het ritme en de herhaling van de ronde vorm worden de objecten ontdaan van hun strengheid. Hierdoor wordt ook het golvend effect gecreëerd en krijgt de oppervlakte de kans om met het licht te spelen.Door het samenbrengen van telkens hetzelfde element ontstaan vlakken en krijgt het geheel letterlijk en figuurlijk een sterkte.

Bij de kasten krijgt het bovenvlak, door de samenkomst van de buizen aan de bovenkant, een ‘lieflijke’ kant. Door af en toe een simpele plooi ontstaan functies. Zoals poten van een bank. Bij de stoel wordt de buis in 1 vloeiende beweging zowel een poot als een leuning of een zitvlak.

Er zijn geen scharnieren, klinken of deuropeningen zichtbaar, deze lossen op of verdwijnen optisch in de schakelingen van de ronde profielen. Hierdoor worden de kasten eerder volumes, een soort mysterieuze sokkels, ontdaan van voor-, achter- of zijkant. Enkel door de vier buizen te verlengen komen deze volumes van de grond, en worden de buizen poten of dragers die het geheel verlichten. Het worden losstaande objecten in de ruimte, personages in een decor.

PRAKTISCH

  • ALLTUBES bij Collectible Design Fair Brussel I 5-8 maart
  • ALLTUBES bij Valerie Traan Antwerpen I 12 - 29 maart
  • ALLTUBES bij 'Design ! Muller Van Severen at Villa Cavrois' I 16 juni - 31 oktober

MULLER VAN SEVEREN

Muller Van Severen werd opgericht in het vroege voorjaar van 2011. Aangezien zowel Fien Muller als Hannes Van Severen kunstenaars zijn, is het vanzelfsprekend dat de collectie zich ergens tussen design en kunst bevindt. Het duo is op een geïnspireerde zoektocht naar sculpturaal interessante meubelobjecten, altijd met inbegrip van de ruimte eromheen, en wordt gekenmerkt door een zorgvuldig onderzoek naar hun gedeelde passie voor kunst, architectuur en materialen. Tegelijkertijd lijken de ontwerpen van Muller Van Severen bijna intuïtief en met totale moeiteloosheid tot stand te komen. Het lijkt alsof de ontwerpers tekenen met krijtjes in de ruimte.

Na het winnen van talloze prijzen en de samenwerking met prestigieuze musea (zoals Vitra Museum, Centre Pompidou en Musée d'Art Decorative Paris) en galeries (Galerie Kreo, Side Gallery, Valerie Traan Gallery) wereldwijd, wordt Muller Van Severen beschouwd als een van de meest beeldbepalende Europese ontwerpteams van vandaag. Hun creaties zijn wereldwijd geïdentificeerd, zowel in privéwoningen als in de openbare ruimte.

Alle eigen productiestukken van Muller Van Severens worden met de hand gemaakt door kleinschalige makers en bekwame ambachtslieden, met een eerlijkheid tegenover de rauwheid en onregelmatigheid van het gekozen materiaal.

Contacteer ons
Over Muller Van Severen

A creative collaboration that gave rise to a furniture collection by the Belgian duo Fien Muller and Hannes Van Severen